Κορωνοϊός: Ποτό με απόσταση, μαγαζιά με προσοχή – Όλο το σχέδιο της επιστροφής

25 Απριλίου 2020 00:06

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου εξόδου επεξεργάζονται στην κυβέρνηση. Διασκέδαση και φαγητό με αποστάσεις, παράταση του σχολικού έτους και διαβατήριο αντισωμάτων. Όλο το χρονοδιάγραμμα.

Η Ελλάδα μετρά αντίστροφα για την έξοδο από τα μέτρα του κορονοϊού. Το χρονοδιάγραμμα που έχουν κάνει οι ειδικοί είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των υπουργών και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο εξόδου με βάθος χρόνου 63 ημερών που ίσως χρειαστεί να αναθεωρείται και να επανεξετάζεται διαρκώς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Στις 27 Απριλίου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία.

Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις εώς δέκα άτομα.

Την ίδια ημερομηνία (4 Μαΐου) θα έχουμε άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες. Μάλιστα αναμένεται να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη ανοίγουν υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

Την 1η Ιουνίου έχουμε πρόταση για επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου. Τότε έχει προταθεί να ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Παράλληλα βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με κανόνες. Την ίδια ημερομηνία (1η Ιουνίου) θα ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και θα υπάρξει επιστροφή στα θρανία για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών του Γυμνασίου.

Διασκέδαση με απόσταση!
Από εκεί και πέρα στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.

Για την ίδια ημερομηνία (15 Ιουνίου) η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης. Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης με κανόνες φυσικά απέχοντας τα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ τους ενάμισι μέτρο. Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες συστήνεται η συνέχιση της εργασίας από το σπίτι. Επίσης μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας συστήνεται να την εφαρμόζουν σε ποσοστό 30% των ωρών εργασίας του προσωπικού.

Τέλος εξετάζεται και η περίπτωση διαβατηρίου αντισωμάτων για ασθενείς με αντισώματα για να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα, μια ιδέα που έχει πέσει και στη Γαλλία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos