Εικόνες συνωστισμού σε Ψυρρή και Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή, μουσική και ποτά take away

24 Μαϊος 2020 13:46

Κοσμοσυρροή έξω από take away με ποτά τόσο στου Ψυρρή όσο και στη Θεσσαλονίκη - Ο κόσμος δείχνει να αγνοεί τον κίνδυνο που ελλοχεύει λόγω κορονοϊού - Ανησυχούν οι επιστήμονες

 


Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν στου Ψυρρή, με πλήθος κόσμου να αγοράζει ποτά take away από μαγαζιά ανοιχτά, που έπαιζαν κανονικά μουσική, αψηφώντας κάθε περιορισμό, το βράδυ του Σαββάτου (23/05).

 

Στη δημοφιλή περιοχή της Αθήνας, οι πελάτες δεν τηρούσαν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, ούτε καν αυτό της τήρησης αποστάσεων. Ανάλογες εικόνες συγχρωτισμού υπήρχαν και το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τεράστια κοσμοσυρροή έξω από take away με ποτά. Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την νυχτερινή της διασκέδαση και αυτό φαίνεται και την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το αδιαχώρητο επικρατούσε έξω από μαγαζία με take away ποτά και κοκτέιλ, Σάββατο βράδυ με μεσάνυχτα Κυριακής.

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτοκίνητα και οδηγοί μηχανών διέρχονταν με προσοχή από το σημείο, καθώς ο κόσμος δεν χωράει πλέον στα πεζοδρόμια και έχει κατέβει στον δρόμο, πάντα με ένα κοκτέιλ στο χέρι.

Πολύ επικίνδυνη σκέψη για τη διασπορά του κορονοϊού χαρακτήρισε ο Χαράλαμπος Γώγος να δούμε και το καλοκαίρι εικόνες ανάλογες αυτών με το συνωστισμό σε Ψυρρή και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας απέδωσε την κοσμοσυρροή σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα σε υπεραισιοδοξία και σε ενθουσιασμό για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Υπάρχει γενικότερη χαλάρωση. Τη ζούμε όλοι λόγω των εξαιρετικών επιδημιολογικών δεδομένων που ούτε δεν εμείς τα περιμέναμε» δήλωσε.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μια νόσο που δεν έχει ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία, γι’ αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, πρέπει να προσέχουμε να συμβιβαστούμε με την παρουσία του ιού να κρατάμε αυτά που πρέπει να κρατάμε και νομίζω όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα» σημείωσε ο κ. Γώγος, υπενθυμίζοντας ότι ιός μεταδίδεται και σε εξωτερικούς χώρους, και μάλιστα σε αποστάσεις μόλις 30 και 40 πόντων.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να λειτουργούν εστιατόρια και καφέ
Ανοίγουν και πάλι από αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες έτσι όπως διαμορφώνονται υπό την σκιά του ιού COVID-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων.

Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολλές και τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν κρίνονται αναγκαία για την πρόληψη νόσησης και διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες και χώροι απασχόλησης όπου μπορεί να υπάρξει έκθεση στον COVID-19 είναι: προμήθεια και παραλαβή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, αποθήκευση και μεταφορά στον χώρο επεξεργασίας, επεξεργασία τροφίμων/προετοιμασία γευμάτων/κουζίνα (back of the store), λάντζα (σημεία πλύσης σκευών), αποστολή προς διανομή (delivery), πωλήσεις/service, προσέλευση και αποχώρηση προσωπικού, ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα στο προσωπικό, επίσκεψη και παραμονή εξωτερικών συνεργείων και συνεργατών / επισκεπτών/φορέων ελέγχου, γραφεία (χρήση κοινών εργαλείων, αντιμετώπιση επισκεπτών), τουαλέτες και χώροι διαλείμματος προσωπικού.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos