Κορονοϊός: 50 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο!

09 Ιουλίου 2020 18:10

Τι κι αν ο κορονοϊός είναι… ακόμη ανάμεσά μας; Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα από τις εξοργιστικές εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της χώρας. Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου στην Ελλάδα.

 

«Ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας». Με την φράση αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τα είπε… όλα.

Τόνισε πως οι Αρχές δεν χτυπούν καμπανάκι αλλά… καμπάνες σχετικά με τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ερχόμενο σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα από την προσεχή Δευτέρα!

Με τα δεδομένα αυτά, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει γραπτώς και σήμερα, Πέμπτη 09.07.2020, πως στην Ελλάδα υπάρχουν 50 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 3.672.

Κορονοϊός – Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 50, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3672 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos