Νέος συναγερμός μετά από τα 60 κρούσματα σήμερα 10/7 – Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού

10 Ιουλίου 2020 19:54

Ακόμη 60 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα 10/7 από τον ΕΟΔΥ, με τις υγειονομικές Αρχές να χτυπούν καμπανάκι για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα, μετά από περίπου ένα μήνα είχαμε και επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εξέφρασε «την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια» (δείτε εδώ περισσότερα).

 

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 60 νέα κρούσματα
Από τα νέα 60 κρούσματα που δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο:

40 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
2 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
1 εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
7 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
8 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
1 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας και
1 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.
Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στον Αύγουστο
Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία, τόσο στους επιστήμονες, όσο και στην κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού. Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdowns στα νησιά. Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι τα χθεσινά 50 κρούσματα «χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια».

Ο κ. Λαζανάς ζήτησε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων μιλώντας για καθολικούς ελέγχους και «διαβατήρια υγείας» σε όλες τις πύλες εισόδου, αλλά και στον γενικό πληθυσμό σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι «μεικτό».

«Επειδή δεν μπορεί η χώρα να ζήσει χωρίς τουρίστες, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να είναι ακίνδυνοι. Το πρώτο θέμα για τους τουρίστες είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου. Είναι θέμα κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά οι λοιμωξιολόγοι θα επιθυμούσαμε να γίνεται καθολικός έλεγχος όχι μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά σε όλες τις πύλες εισόδου» είπε.

 «Θα επιθυμούσαμε να υπήρχε ένα διαβατήριο υγείας. Με τους τουρίστες που έρχονται και μπορεί να είναι θετικοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μεταδίδουν, πηγαίνουν σε κάποιο μέρος, δεν κάθονται το 24ωρο που απαιτείται μέσα, διασπείρουν ενδεχομένως στην κοινότητα και εκεί υπάρχει το πρώτο πρόβλημα με τα εισαγόμενα» πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος.

Το δεύτερο πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα και εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο με τα πανηγυρία σημειώνοντας ότι θα 'πρεπε να μην επιτρέπονται, όσο και με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας και την «απελευθέρωση» του αριθμού ατόμων στα τραπέζια.

«Εφόσον δεν έχουμε εμβόλια, φάρμακα, είναι αναγκαία η πρόληψη. Τήρηση των αποστάσεων στα 1,5-2 μέτρα», κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos