Κρούσμα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική - Θετική μια 15χρονη

12 Ιουλίου 2020 14:05

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, καθώς όπως έγινε γνωστό, μια 15χρονη μαθήτρια που βρίσκεται σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετική στον κορονοϊό. Το Σάββατο έγινε γνωστό από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης σε σχετική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προσεβλήθη από τον ιό.

Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος που την φιλοξενούσε κι όπως γίνεται εύκολα κατανοητό και τα υπόλοιπα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Αμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό. Με τον πυρετό να επιμένει κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τούς ζητήθηκε να κάνει τεστ το παιδί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Την Κυριακή το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos