Κορονοϊός: Tέσσερα παιδιά θετικά στο Ιπποκράτειο

12 Ιουλίου 2020 15:06

Τρία παιδιά από τη Βέροια, μια 15χρονη σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική κι ένας Σέρβος τουρίστας που είχε τροχαίο κι έτσι αποκαλύφθηκε ότι ήταν θετικός, μεταξύ των προσβληθέντων από τον κορονοϊό


Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

Κρούσμα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική - Θετική μια 15χρονη
Συναγερμός έχει σημάνει και στη Χαλκιδική, καθώς μια 15χρονη μαθήτρια που φιλοξενείτο σε κατασκήνωση της περιοχής υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετική στον κορονοϊό. Το Σάββατο έγινε γνωστό από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης σε σχετική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προσεβλήθη από τον ιό.

Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος που την φιλοξενούσε κι όπως γίνεται εύκολα κατανοητό και τα υπόλοιπα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Αμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό. Με τον πυρετό να επιμένει κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τούς ζητήθηκε να κάνει τεστ το παιδί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Κι άλλα παιδιά θετικά στον ιό

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, θετικά διαγνώστηκαν αλλά τρία ανήλικα παιδιά Ρομά από τη Βέροια. Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ενώ το τρίτο παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι του. Τέλος δυο ενήλικες από την πρωτεύουσα της Ημαθίας νοσηλεύονται θετικοί στον κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos