Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος -Αναταραχή μετά τη φωτιά, 13.000 μετανάστες στους δρόμους

09 Σεπτεμβρίου 2020 12:16

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας , Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2020 και για τέσσερις μήνες.

Αστεγοι 3.500 μετανάστες από τη Μόρια
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας, με συνέπεια να μείνουν άστεγοι 3.500 μετανάστες.
Αρχικά, οι εκτιμήσεις ήταν πως 13.000 μετανάστες βρέθηκαν εκτός του ΚΥΤ και σκόρπισαν στο νησί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι περισσότεροι διαμένουν σε οικισμούς περιφερειακά του ΚΥΤ, το οποίο φιλοξενεί 3.500 άτομα.

Εκτακτα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΕΟΔΥ θα λάβει και θα ανακοινώσει άμεσα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς χθες είχαν εντοπιστεί 35 μετανάστες θετικοί στον ιό.

Στη Λέσβο μεταβαίνουν με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσουν από τη Λέσβο συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 13:00 θα κάνει ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 400 ανηλίκων
Η ασφάλεια και η στέγη των ανθρώπων στη Μόρια αποτελεί προτεραιότητα, σημειώνει η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον σε ανάρτησή της στο Τwitter, μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, και ανακοίνωσε χρηματοδότηση για τη μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/se-katastasi-ektaktis-anagkis-i-lesbos

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos