300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια

09 Σεπτεμβρίου 2020 16:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο.


Ηδη έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, έχουν καεί σπίτια, εστάλη μήνυμα του «112» με εντολή εκκένωσης δύο ακόμα οικισμών, ενώ και η Ανάβυσσος έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό.
Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά, και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας λόγω της πυρκαγιάς
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).
Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).
Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»
Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο iefimerida.gr επιβεβαίωσε πως έχουν καεί σπίτια, ωστόσο, επειδή είναι πυκνός ο καπνός από τη φωτιά, δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει τον αριθμό, ενώ ανέφερε πως έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα και Ολυμπος.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φώκαιας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε, και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες αρχές».

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Σαρωνικού, ενημερώνει τους πολίτες ότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ και τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους πολίτες έχουν ανάγκη.

 Στην Ανάβυσσο μετέβη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: «Η φωτιά είναι σε διάφορα επίπεδα. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Θα πρέπει να προσεχθούν οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα. Η Περιφέρεια έχει δώσει ό,τι της έχει ζητηθεί από την Πυροσβεστική. Χρειάζονται πτητικά μέσα».

Αρχικά, η Πυροσβεστική είχε ενημερώσει λίγο πριν από τις 13:00 ότι έγινε προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τον οικισμό της Φέριζας και ότι απομακρύνθηκαν 30 παιδιά από το οικοτροφείο, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση για άμεση εκκένωση του οικισμού Ολύμπου στα Καλύβια.

«Να εκκενωθεί άμεσα! Αμεσα! Ολα τα άλλα τα λέμε μετά», τόνισε ο κ. Φιλίππου, εξηγώντας ότι με μεγάφωνα ενημερώνονται οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά κινείται με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το μόνο καλό, πρόσθεσε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν υπάρχει δάσος στην περιοχή, αλλά η έκταση είναι χορτολιβαδική.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...
Σχολεία: Αυτή είναι η ΚΥΑ με ό... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή μαρμάρινης αρχαιότητας του 4ου π.Χ. αιώνα, στον Πειραιά

Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή μαρμά...

27 Ιανουαρίου 2026
Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -800- παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 30η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -800- παραβάσ...

27 Ιανουαρίου 2026
ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ