Δίκη της Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές των καταδικασθέντων

21 Οκτωβρίου 2020 12:43

Η Αδαμαντία Οικονόμου επιτέθηκε σε δικηγόρους πολιτικής αγωγής για δηλώσεις εναντίον της - Παρών στο Εφετείο και ο Κασιδιάρης

Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος μετέβη στο Εφετείο, ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για το ζήτημα των αναστολών στις ποινές όσων έχουν καταδικασθεί για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε, δε, τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων και επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Τον λόγο στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά» και ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί του. «Δηλώνω αθώος» είπε, «έχω καταδικάσει τη δολοφονία Φύσσα». «Προκαλεί ερωτηματικά τι έλεγαν αυτοί άνθρωποι, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο» προσέθεσε.

Αναλυτικά η δήλωση Κασιδιάρη

«Οφείλω να προβώ σε δήλωση, προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο, που υπάρχει στη δικογραφία, αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις. Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμάρα. Ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη Γενική Γραμματεία συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται πιστώνεται στον Δ.Μ, που είναι ο εξ απόρρητων του Σαμάρα. Ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ' ομολογία δολοφόνο Ρουπακιά. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά, αλλά και ηθικά. Έχω καταδικάσει αυτό το έγκλημα. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δίκη μου επικοινωνία. Ζήτω να διευθετηθούν τα στοιχεία. Ζήτω ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση, τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζήτω την κατά αντιπαράσταση εξέτασή του μαζί μου».


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
 
as parou100

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos