Κορονοϊός: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νυχτερινό lockdown

21 Οκτωβρίου 2020 12:56
To ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας (667 σε 24 ώρες) προκάλεσε ανησυχία σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές - Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας (667 σε 24 ώρες) προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές. Για αυτό άλλωστε και προχώρησαν σε νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στις περιοχές που μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν άρδην το επιδημιολογικό τους φορτίο. Μάλιστα την Τρίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα με την αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, όπου τέθηκε το θέμα του νυχτερινού lockdown παντού, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ σε όλες τις περιοχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι ειδικοί επικεντρώθηκαν στο ηλικιακό προφίλ εκείνων που καθοδηγούν την πανδημία στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και επειδή πρόκειται για νέους ανθρώπους, το βασικό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι τα υπαίθρια πάρτι και οι συνωστισμοί σε πλατείες.

Ενδεικτικό είναι ότι ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης  απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες κυρίως στις ηλικίες 18-40 για να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού. Ακόμη έκρουσε καμπανάκι για τους καπνιστές λέγοντας πως διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. Παράλληλα επεσήμανε ότι «η επιδημική αύξηση καθοδηγείται στην ηλικιακή ομάδα 18 με 39 με ποσοστό 10 με 20% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο». 

Επίσης αναφέρθηκε σε τέσσερις από τις περιοχές που έχουν σημάνει «κόκκινο» στις αρχές και πιθανότατα θα ενταχθούν σε άλλο καθεστώς μέτρων, αφού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα. Μεταξύ αυτών των περιοχών που προβληματίζουν εντόνως τις αρχές είναι η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Καστοριά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εκεί που τα πράγματα φαίνονται δυσκολότερα είναι στα Ιωάννινα και την Καστοριά, δύο περιοχές που είναι στο πορτοκαλί και από ότι φαίνεται με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα θα αλλάξουν επίπεδο και θα πάνε στο κόκκινο. Το επόμενο 24ωρο-48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και επικίνδυνο.

Πέρα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το επίπεδο τέσσερα, εξετάζεται από την κυβέρνηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos