Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ - Σύσκεψη για lockdown

28 Οκτωβρίου 2020 19:51

Εκτάκτως συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τον αριθμό – ρεκόρ των 1.547 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η επιτροπή συζητεί για το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), καθώς σήμερα δηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη 384 νέα κρούσματα.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να εισηγηθούν ενίσχυση των περιορισμών που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται και η Αττική, όπου σήμερα δηλώθηκαν 419 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί με χαρακτήρα κατεπείγοντος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη.

Σε τέσσερις ανέρχονται πλέον οι περιοχές που έχουν περάσει στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού. Μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού συναγερμού περνούν από αύριο τα ξημερώματα και τα Ιωάννινα καθώς και οι Σέρρες. Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές τα μέτρα που ισχύουν προσομοιάζουν σε lockdown, με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, αναστολή των αθλητικών και πολιτιστικών οργανώσεων, των καταστημάτων εστίασης. Πρόσφατα εξαιρέθηκαν της αναστολής τα καταστήματα λιανεμπορίου τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν και στις κόκκινες περιοχές. Επίσης, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας.

Επίπεδο ανεβαίνουν ακόμη η Νάξος και η Ροδόπη που εισέρχονται στο πορτοκαλί από το κίτρινο. Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης κατέγραψε χθες …73 νέα περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές και έξι αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης, η περιοχή της Δράμας ανεβαίνει επίπεδο και από το πράσινο μπαίνει στο κίτρινο.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos