Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα και lockdown

28 Οκτωβρίου 2020 19:53

Χρήση μάσκας παντού στις κίτρινες περιοχές, απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές και «αναβάθμιση» στο κόκκινο για τη Θεσσαλονίκη τα μέτρα που εξετάζονται 

Στο τραπέζι και η διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την καταγραφή των 1.547 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις κίτρινες περιοχές, καθώς και στην απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η κατανομή των ημερήσιων κρουσμάτων την Τετάρτη

Νωρίτερα, νέα εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη, που πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από το επίπεδο συναγερμού 4, που οδηγεί σε τοπικό lockdown. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να περάσει στο επίπεδο 4, ακόμη και την Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αναμένεται να επισκεφθεί άμεσα τη Θεσσαλονίκη.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos