Σεισμός στη Σάμο: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες – Προειδοποίηση για τσουνάμι

30 Οκτωβρίου 2020 14:48

Λίγα λεπτά αφού έγινε ο μεγάλος σεισμός στη Σάμο, οι πολίτες των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου έλαβαν δυο μηνύματα από το 112. Προειδοποιούνταν για κίνδυνο υψηλού κυματισμού και καλούνταν να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο σεισμός στη Σάμο, που ήταν μεγέθους 6,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ βόρεια του νησιού, έγινε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (30.10.2020).

Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων των νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία – Κω – Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίνδυνο μεγάλων μετασεισμών.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σάμου τους οποίους επίσης καλεί να απομακρυνθούν από τα κτίρια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία εξωτερικά.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos