Σεισμός 6,7 ρίχτερ στην Σάμο – Κατέρρευσε εκκλησία – Τουλάχιστον 4 τραυματίες

30 Οκτωβρίου 2020 14:55

Πολύ ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια και με μέγεθος 6,7 ρίχτερ έγινε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αισθητός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος. Μικρό τσουνάμι χτύπησε τις ακτές. Τι λένε ειδικοί στο newsit.gr.

Το επίκεντρο του σεισμού των 6,7 ρίχτερ που ταρακούνησε όλη την χώρα ήταν στην Σάμο και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και στην Ρόδο, στην Σύρο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη αναφορές για τουλάχιστον 4 τραυματίες με ορθοπεδικά προβλήματα. 

Οι αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από το λιμάνι της Σάμου. Μήνυμα έστειλε στους κατοίκους του νησιού μέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με προειδοποίηση για τσουνάμι. Επίσης, οι ειδικοί ζητούν από τους κατοίκους να μην είναι κοντά σε κτίρια ιδιαίτερα παλιά για να μην υπάρξουν τραυματισμοί από καταρρεύσεις.

Επίσης, ζημιές σε κτίρια στη Σάμο άγνωστου ακόμα μεγέθους και έκτασης προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί. Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νοτιόχωρα της Χίου ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά τυχόν ζημιές και σε άλλες περιοχές.  Ζημιές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στη Λέσβο.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε το οτιδήποτε. Περιμένουμε να καταγραφούν οι μετασεισμοί για να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos