Απαγόρευση: «Ταφόπλακα» από Παγώνη στο σενάριο… να ξεμπερδέψουμε άμεσα!

05 Νοεμβρίου 2020 22:38

test1

test2

test2

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 05.11.2020. ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε και επίσημα το δεύτερο οριζόντιο lockdown στην χώρα λόγω του κορονοϊού, το οποίο θα ισχύσει από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, 07.11.2020.

 

Θεωρητικά, το lockdown θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα όπως είπε ο πρωθυπουργός μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Θα είναι όμως μόνο τόσο; Η πρώτη… κρυάδα ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος δήλωσε πως για να αρθούν οι περιορισμοί θα πρέπει να “πέσουμε” στα 300 – 400 (!) κρούσματα ημερησίως, ενώ μόνο την Πέμπτη, 05.11.2020 είχαμε 2.917!

Η… δεύτερη κρυάδα έρχεται από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στο Open έκανε την εκτίμηση πως αν τηρήσουμε με αυστηρότητα τα μέτρα του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας, θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα μετά από 20 ημέρες αλλά δεν θα έχουμε «καθαρίσει».

 Παράταση;
Μια πρόβλεψη άκρως ανησυχητική, καθώς σημαίνει ουσιαστικά πως οι αριθμοί δεν θα πέσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τόσο όσο επιθυμεί η κυβέρνηση ώστε να “λήξει” την δεύτερη καραντίνα…

“Εάν τα μέτρα τα εφαρμόσουμε όλοι, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά και μετά από 20 μέρες θα ξεκινήσει μια μείωση των κρουσμάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πίστη πως όλα θα εφαρμοστούν όπως πρέπει και δεν θα δοθεί παράταση στους νέους περιορισμούς.

Όπως ανέφερε η Ματίνα Παγώνη: «Οι στιγμές για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, ηρεμία και όχι πανικός. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές. Σκεφτόμαστε ότι το lockdown από το πρωί του Σαββάτου θα είναι καλύτερο για να μην πιεστεί παραπάνω το Σύστημα Υγείας. Εάν υπήρχε περαιτέρω πίεση δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τις τελευταίες μέρες. Απόψε υπάρχουν 187 διασωληνωμένοι και είχαμε 29 θανάτους. Είναι τραγικά νούμερα για την Ελλάδα. Δεν τα έχουμε ζήσει ξανά, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos