Κορονοϊός: «Απίθανο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός τουλάχιστον στην πρώτη φάση»

23 Νοεμβρίου 2020 23:43

Η Ισπανία είναι απίθανο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ανέφεραν σήμερα πηγές του υπουργείου Υγείας.

 

Με βάση την ισπανική νομοθεσία, ο εμβολιασμός γίνεται εθελοντικά, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μια επιδημία, η κυβέρνηση θα μπορούσε να τον κάνει υποχρεωτικό. «Υπάρχουν τα εργαλεία για να γίνει (υποχρεωτικός). Αλλά δεν είναι αυτό το σχέδιο προς το παρόν», είπε η μία πηγή ενώ μια άλλη επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα ο εμβολιασμός θα παραμείνει εθελοντικός.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία ενδέχεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο και να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Οι πηγές ωστόσο είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη Φάση 3 των δοκιμών των πιο πολλά υποσχόμενων εμβολίων για να ξέρουν ποιο θα αγοραστεί τελικά, πώς θα μεταφερθεί, πού θα αποθηκευτεί ή ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι. Όταν καταστούν διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες και εγκριθεί η χρήση των εμβολίων αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία μπορεί να εμβολιάσει γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, χάρη στην εμπειρία που διαθέτουν τα κέντρα δημόσιας υγείας.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos