Το lockdown #2 θέλει… καλοπέραση! Κρατείστε την ψυχολογία σας ψηλά με απλούς τρόπους…

24 Νοεμβρίου 2020 16:05

Άγχος, θυμό, καταπίεση, ανία, βάλτωμα και τελικά ψυχολογία στα… τάρταρα μπορεί να επιφέρει ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω του lockdown #2 που το ζούμε όλοι σε επανάληψη λίγους μήνες μετά το πρώτο.

H εμπειρία της πανδημίας και οι ειδικοί της ψυχολογίας όμως, μας συμβουλεύουν ότι μπορεί να πρέπει να παραμείνουμε lock αλλά… όχι down!

«Ταξιδέψετε» διαβάζοντας ένα βιβλίο, δείτε αγαπημένες ταινίες που θα σας παρασύρουν σε κόσμους θετικών συναισθημάτων, ασκήστε τις μαγειρικές σας ικανότητες οι αρχάριοι και ετοιμάστε «γκουρμεδιές» για την οικογένεια οι προχωρημένοι, σερφάρετε ανενόχλητοι στο Internet, ζήστε την εκπληκτικά συναρπαστική εμπειρία του stoixima live, απολαύστε επιτραπέζια παιχνίδια, βγείτε από τη ρουτίνα που είχατε συνηθίσει μην έχοντας χρόνο να κάνετε όλα τα παραπάνω!

Μα πάνω απ΄όλα δείτε την θετική πλευρά της ζωής. Φροντίστε τον εαυτό σας μέσα στο σπίτι αλλά και το ίδιο το σπίτι. Χαρείτε το επιτέλους και γιατί όχι, δοκιμάστε να αλλάξετε τη διάταξη των επίπλων ή τη διακόσμηση, κάνοντας τις μικροαλλαγές, εκείνες που πάντα θέλατε αλλά δεν είχατε το χρόνο να τις πραγματοποιήσετε. Ανανεώστε επίσης το χώρο σας με ηλεκτρονικές αγορές! Αγοράστε εκείνο που είχατε βάλει από καιρό στο μάτι! Μη διστάζετε, το σπίτι σας είναι το βασίλειό σας και οφείλετε να το ομορφύνετε σύμφωνα με το γούστο σας!

Καθαρίστε το πιο σχολαστικά, πετάξτε όσα άχρηστα υπάρχουν σε δωμάτια ή στην ντουλάπα σας, ξεσκαρτάρετε ρούχα και χαρτιά, μαστορέψετε και διορθώστε επιτέλους ότι σας έκανε μέχρι τώρα τη ζωή δύσκολη. Αφού τα κάνετε όλα αυτά, χαλαρώστε, κάντε το μπάνιο και την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σας μια μικρή ιεροτελεστία! Βουλιάξτε στο κρεβάτι ή στον καναπέ σας και κοιμηθείτε περισσότερο.

Ο χειμώνας είναι σύμμαχός σας για lazy cocooning και ατέλειωτες μέρες και νύχτες μακριά από υποχρεώσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία επίσης να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ με συγγενείς, φίλους, γνωστούς, μακρινούς ή μη, που πάντα αναρωτιόσαστε τι κάνουν και πως τα πάνε μα ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητές σας. Η τεχνολογία σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να νιώθουμε κοντά μας τους πάντες!

Μην ξεχνάτε όμως και όσους βρίσκονται πραγματικά κοντά σας συναισθηματικά είτε μένετε στο ίδιο σπίτι είτε όχι. Αφιερώστε χρόνο στην οικογένεια, συζητήστε με τον/την σύντροφό σας, με τα παιδιά σας, ακούστε ότι σημαντικό ή ασήμαντο έχουν να σας πουν και που πάντα μέσα στην τρεχάλα της βαριάς καθημερινότητας δεν είχατε το χρόνο να κάνετε. Θα γεμίσετε με μια αγκαλιά θετικής ενέργειας και θα αντλήσετε δύναμη όταν δείξετε την αγάπη σας μέσα σε αυτές τις συνθήκες αλλά και πάρετε αγάπη!

Και μην ξεχνάτε! Ο εγκλεισμός θα περάσει, αυτά όμως που θα σας έχουν μείνει από την εμπειρία του, αν εσείς και μόνο εσείς το θελήσετε, μπορεί να γίνουν μάθημα διαχείρισης προσωπικού χρόνου και «ταξίδι» σε όμορφες στιγμές με συντροφιά τον εαυτό σας!

Αγαπήστε τον!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos