Συναγερμός στη Λάρισα για 35 κρούσματα κορονοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία

24 Νοεμβρίου 2020 17:52

«Όλα τα παιδιά περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης», ανέφερε η πρόεδρος του κέντρου


Συναγερμός σήμανε σε δομή ατόμων με αναπηρία στη Λάρισα, καθώς εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 εργαζόμενους της δομής, 22 άτομα που περιθάλπονται και δύο εργαζόμενους από συνεργείο καθαριότητας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για τη δομή Αμπελώνα του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλία, με την πρόεδρο του κέντρου, Δήμητρα Παππά, να αναφέρει αρχικά πως: «Το περιμέναμε. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα».

Στη συνέχεια η κα. Παππά τόνισε: «Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στον covid 19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα , ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα.

Ήρθε όμως και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κέντρου: «Έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελουμένους μας και 11 σε εργαζόμενους μας. Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας.

Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία, απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα».

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos