Κορωνοϊός: 1.526 κρούσματα σήμερα 9/2 – 20 νέοι θάνατοι, 277 οι διασωληνωμένοι

09 Φεβρουαρίου 2021 17:37

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες.


Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πληροφορίες «Κ»: Καθολικό lockdown στην Αττική
Την απόφαση για καθολικό lockdown στα πρότυπα του περασμένου Μαρτίου στην Αττική, την οποία θα επανεξετάσει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ».

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η επιδημιολογική εικόνα του λεκανοπεδίου έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε το πρωί ότι εάν τα δεδομένα παραμείνουν και σήμερα στα ίδια επίπεδα, θα εισηγηθεί σκληρό lockdown στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας και το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Κ» σήμερα.

Η εκτίναξη του ιικού φορτίου στην Αττική, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στα αστικά λύματα. Σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη, καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος διενεργεί με την ομάδα του τις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του λεκανοπεδίου, την τελευταία εβδομάδα «είδαμε μια εκτίναξη του ιικού φορτίου».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos