Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πολικό ψύχος διαρκείας από το Σάββατο, χιόνια και στις μεγάλες πόλεις

09 Φεβρουαρίου 2021 18:38

Πολικό ψύχος διαρκείας θα χτυπήσει από το Σάββατο τη χώρα μας, το οποίο θα διαρκέσει μια εβδομάδα με χιόνια μέσα στις μεγάλες πόλεις και ραγδαία μείωση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόβελψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Open, ένα ατμοσφαιρικό βουνό θα υψωθεί σε κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα βορειοανατολικά τμήματα και αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Αυτές καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα ψύχους από την Παρασκευή και μετά.

Η πολική άερια μάζα θα μετατοπιστεί από την κεντρική Ευρώπη, θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της γηραιάς ηπείρου, φτάνοντας μέχρι και τη χώρα μας. Θα χιονίσει ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις ενώ δεν αποκλείται η θερμοκρασία να «κατρακυλήσει» ακόμα και -15 έως -18 βαθμούς προς την βορειοδυτική Ελλάδα.

Υποχωρήση αυτού του πολύ ισχυρού πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το κύμα ψύχους θα κρατήσει μια εβδομάδα, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos