Το υπουργείο Τουρισμού ξεκινά τις διαδικασίες για μίσθωση καταλυμάτων καραντίνας

13 Απριλίου 2021 20:42

Δημοσιεύθηκε η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση καταλυμάτων που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19-

Το κόστος αποζημίωσης είναι 15 ευρώ/δωμάτιο την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ όταν γίνεται χρήση των δωματίων - Οι περιοχές και οι προυποθέσεις

Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων με στόχο την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19, αλλά και στενών επαφών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών, να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, καθώς και εντός των νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδουκαι Κω. Πρόκειται ουσιαστικά για μερικούς από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και τους πρώτους στη χώρα που εντάσσονται στην πρώτη φάση του σταδιακού ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού από τις 16 Απριλίου, δεδομένου ότι σε αυτές τις περιοχές ανοίγουν και τα αεροδρόμια (μαζί με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συνολικά εννέα) για διεθνείς πτήσεις από το εξωτερικό χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, πρίν το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαϊου.

Το κόστος αποζημίωσης υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ την ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ όταν γίνεται χρήση των δωματίων. Οι δικαιούχοι θα λάβουν εντός 30 ημέρων από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπομένων προκαταβολή ίση με το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη μίσθωση του συνόλου των δωματίων επί του κόστους μίσθωσης κενού δωματίου, ήτοι 15 ευρώ/ δωμάτιο για όλο το χρονικό διάστημα μίσθωσης.

Οσον αφορά τη διάρκεια της μίσθωσης δεν δύναται να είναι πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2021.

Οι εγκαταστάσεις των καταλυμάτων θα πρέπει να επιτρέπουν την παρασκευή γευμάτων, τα οποία και θα διανέμονται σε δίσκους και θα τοποθετούνται έξω από την είσοδο κάθε δωματίου. Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν λάβει το ειδικό πιστοποιητικό «Health First» αλλά και να ακολουθούν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και ειδικές οδηγίες για το χώρο της καραντίνας.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos