Ελληνικό, μία νέα γειτονιά: Χαμός για αγορά κατοικιών -Πού και πόσες θα κατασκευαστούν

24 Ιουνίου 2021 12:25

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα καταβληθεί από την Lamda Development στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τιμήματος, ποσού 300 εκατ. ευρώ, και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η Εγγυητική Επιστολή, ποσού 347 εκατ. ευρώ και πλέον το mega project ξεκινάει.

Οπως έγινε γνωστό χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η ζήτηση για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ξεπερνάει κάθε προσδοκία και γι αυτό όπως τόνισε και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μέσα στην πρώτη 5ετία θα προχωρήσει η κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί.
Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Ενδεικτικά της ζήτησης για κατοικίες στις νέες γειτονιές του Ελληνικού ήταν τα λόγια του κ.Αθανασίου. «Εχουμε πάρει προκαταβολές για τις κατοικίες κι έχουν γίνει και πωλήσεις», ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

 Το κατασκευαστικού πλάνο για τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό προβλέπει την κατασκευή παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.. Επιπλέον θα κατασκευάσει παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης, δηλαδή μονοκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων με μέγιστο ύψος 11 μ.. Αυτές οι κατασκευές θα γίνουν σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., και, τμηματικά, συγκρότημα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ..

Το τουριστικό πλάνο και τα ξενοδοχεία
Εκτός όμως από τις κατοικίες στο mega project της Lamda Development προβλέπεται και η ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων. Μάλιστα η Lamda θα συνεργαστεί με την ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) για την ανάπτυξη 5αστερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, αλλά και ενός ακόμα παραθαλάσσιου 5αστερου ξενοδοχείου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Στο ίδιο σημεία θα γίνει και οι ανάπτυξη των κατοικιών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos