Ακραίος καύσωνας διαρκείας: Ως 44 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, ανεβαίνει κι άλλο από Δευτέρα

31 Ιουλίου 2021 12:33

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα, προβλέπεται και για σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 31/07 και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Οι ειδικοί μιλούν για «ιστορικό καύσωνα» που θυμίζει εκείνον του 1987, ενώ η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο. Οι πιο τυχεροί, οι αδειούχοι του Αυγούστου, έχουν κατακλύσει ήδη το λιμάνι του Πειραιά από το πρωί.

 Για τους πιο... άτυχους, όσους εργάζονται την εβδομάδα που έρχεται δηλαδή, η κυβέρνηση, με εγκύκλιο του υπ. Εργασίας που εκδόθηκε την Παρασκευή 30.7, συστήνει παύση εργασιών μεταξύ 12:00-16:00 στον ιδιωτικό τομέα και αποχή εργασιών από το Δημόσιο για ορισμένους υπαλλήλους για όσο διαρκεί ο καύσωνας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το Σάββατο 31 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 31/07 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

 Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 31-33 βαθμών Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos