Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια: Καίγονται σπίτια -Η φωτιά έφτασε σε Βασιλικά και Βουτά

07 Αυγούστου 2021 20:19

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στα Βασιλικά και στο χωριό Βουτά.

Σε εικόνες που μετέδωσε πριν από λίγο μάλιστα ο ΣΚΑΪ από το Κυπαρίσσι διακρίνονται σπίτια να καίγονται με πυκνούς μαύρους καπνούς να καλύπτει την περιοχή.

Ένα μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά. Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Εφιαλτικές ώρες βιώνουν κάτοικοι και δυνάμεις πυρόσβεσης στον Βουτά της Εύβοιας, που το απόγευμα του Σαββάτου κυκλώθηκε από τις φλόγες και απειλούσαν να αποκόψουν την ευχέρεια μετακίνησης μέσω του δρόμου διαφυγής από το χωριό.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν. Μάλιστα όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν τις 7:30, οι φλόγες έχουν μπει στα Βασιλικά.

Υπενθυμίζεται ότι είχε αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση των οικισμών Βασιλικά, Ψαροπούλι Παπάδες και Μηλιά. Μάλιστα εστάλησαν μηνύματα του 112 σε τρεις περιοχές. Σε όσους βρίσκονται στις Μηλιές Ευβοίας στάλθηκε μήνυμα που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις Μηλιές Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και σε όσους βρίσκονται στους Γαλατσάδες και τις Καματριάδες για να εκκενώσουν τους οικισμούς.

 Το 112 ενεργοποιήθηκε και για τις περιοχές Μονοκαρυά ή Κάτω Μονοκαρυά ώστε να γίνει εκκένωση προς Ιστιαία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos