300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση

27 Αυγούστου 2021 12:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Γεραπετρίτης: Ανοιχτό να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση

test2

test2

Το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων οργάνων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας - Θα υπάρξει άμεση πλήρωση των κενών από την αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπογράμμισε - «Δεν είναι στις προθέσεις μας η υποχρεωτικότητα στους φοιτητές»

Ανοιχτό άφησε σήμερα το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Newsroom» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων οργάνων.

Απαντώντας στην κριτική πως ενώ στους κλειστούς χώρους το χειμώνα οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το προσωπικό μπορεί να μην είναι εμβολιασμένο, εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορωνοϊού εβδομαδιαίως.

«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

 Εξατομικευμένη προσέγγιση για Σώματα Ασφαλείας - Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρξει όντως δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, -ενδεχόμενο που είναι ανοιχτό, δυναμικό και αξιολογείται, θα καταλαμβάνει χώρους και κρίσιμες υποδομές που μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

Ειδικά για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις τόνισε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον. «Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναστολές υγειονομικών: Άμεση αναπλήρωση των κενών στις μονάδες υγείας

Σχετικά με τα κενά που θα δημιουργηθούν στον τομέα της Υγείας από την αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε για άμεση αναπλήρωση όλων των κενών.

«Θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας κατάλογος ώστε να καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή της δημόσιας υγείας στο βέλτιστο επίπεδο», ανέφερε.

Δεν είναι στις προθέσεις μας η υποχρεωτικότητα στους φοιτητές

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους φοιτητές. Υπενθύμισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό των φοιτητών μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποβάλλονται σε διπλό τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ούτε ηθικά ορθοί, ούτε πολιτικά σκόπιμοι καθολικοί και οριζόντιοι περιορισμοί

Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown λέγοντας ότι πλέον η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να ανεχθούν καθολικούς και οριζόντιους περιορισμούς.

«Στο μέτρο που έχει δοθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού στους πολίτες, που μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της επιλογής τους σε άμεσο χρόνο, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ηθικά ορθό αλλά και ούτε πολιτικά σκόπιμο να προβούμε σε νέα κλεισίματα της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε.

Ανασχηματισμός: Όταν έρθει η ώρα ο πρωθυπουργός θα αποδώσει ευθύνες

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αποτελεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και όλοι οι νοήμονες καταλαβαίνουν ότι δεν γίνονται αλλαγές όταν υπάρχει ζέουσα κατάσταση.

Νομίζω, πρόσθεσε, ότι όταν έρθει η ώρα ο πρωθυπουργός θα αποδώσει ευθύνες και θα προβεί στην όποια λειτουργική και οργανική αντικατάσταση χρειαστεί, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες – Τι είπαν για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό
  • Γιώργος Γεραπετρίτης για εκλογές: Νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βάσεις 2021: Σχολές με υψηλές...
Το Twitch έγινε 10 χρονών, αλλ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Η Αντίπαρος στην πρώτη πεντάδα των γαμήλιων προορισμών (βίντεο)

Η Αντίπαρος στην πρώτη πεντάδα των...

30 Μαϊος 2025
Πρωταθλητής Ευρώπης για 8η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας (βίντεο)

Πρωταθλητής Ευρώπης για 8η φορά ο Λ...

30 Μαϊος 2025
Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Λιμενική Αρχή Σίφνου, μετά παρουσίας του στη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–...

30 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ