Τέλος οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Σεπτεμβρίου -Τίθενται σε αναστολή, επιστρέφουν τον μισθό τους

01 Σεπτεμβρίου 2021 00:35

Ωρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε καθεστώς αναστολής.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές σε κάθε τόνο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία, η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τους υγειονομικούς -Τι ισχύει με τις αναστολές

Οπως προβλέπει ο νόμος, η αναστολή των καθηκόντων αφορά όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας δεν είναι βέβαιο, ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

Το υπουργείο Υγείας έχει, ήδη, καταρτίσει σχέδιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Οι ανεμβολίαστοι γιατροί σε αριθμούς
Οπως μετέδωσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο του Ρίου 400 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, ενώ στον «Αγιο Ανδρέα» από τους 1.300 υγειονομικούς οι 250 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, προς το παρόν 150 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ στο ΑΧΕΠΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 120.

efimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos