Ουαλία: 17χρονη με κορονοϊό λέει στους νέους να κάνουν το εμβόλιο και στοχοποιείται από αντιεμβολιαστές

01 Σεπτεμβρίου 2021 13:36

Μια 17χρονη από την Ουαλία νόσησε με κορονοϊό και δημοσίευσε βίντεο, όπου ζητούσε από τους νέους της χώρας της να εμβολιαστούν. Για κακή της τύχη, το βίντεό της δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αντιεμβολιαστές και τους συνωμοσιολόγους που καραδοκούσαν, για να την κατηγορήσουν ότι είναι «ηθοποιός πληρωμένη από την κυβέρνηση».

Η Μέιζι Έβανς, όπως λέγεται η νεαρή κοπέλα, ελέγχθηκε θετική στον κορονοϊό τρεις μέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Μετά από αυτές τις τρεις ημέρες, η 17χρονη είχε συμπτώματα όπως η ζαλάδα, η δύσπνοια, η απώλεια γεύσης και όσφρησης και οι έντονοι πονοκέφαλοι. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, η κοπέλα έμαθε ότι είχε υποστεί μια ελαφριά θρόμβωση στον πνεύμονά της. Οι γιατροί την διαβεβαίωσαν ότι τα συμπτώματά της δεν σχετίζονται με το εμβόλιο και η Έβανς νοσηλεύεται, πλέον, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όντας σε σταθερή κατάσταση.

Από το νοσοκομείο, η 17χρονη αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα βίντεο, μέσω του οποίου απευθυνόταν στους συνομηλίκους της. «Αρρώστησα με κορονοϊό και, πλέον, το να σηκωθώ για να κάνω ένα ντους ισοδυναμεί με το να είχα τρέξει 65 χιλιόμετρα. Έχω όλα τα πιθανά συμπτώματα: Ρίγη, πυρετό, βήχα, ζαλάδα, δύσπνοια, πονοκέφαλο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», λέει η Έβανς στην αρχή του βίντεο.

«Έχασα ακόμη και τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Πολλά από τα συμπτώματα έχουν καλυτερέψει τώρα, αλλά η δύσπνοια επιμένει. Ήταν ένα από τα τελευταία συμπτώματα που με “χτύπησαν”».

«Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι: Κάνετε το εμβόλιο, για να προστατευτούμε όλοι. Είμαστε τυχεροί που έχουμε πρόσβαση στα εμβόλια, είναι σημαντικό να το κάνουμε για να μειώσουμε το ρίσκο. Απ’ ό,τι φαίνεται και οι νέοι μπορούν να αρρωστήσουν βαριά- εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο».

Το βίντεό της εθεάθη και σχολιάστηκε εκατοντάδες φορές από συμπολίτες της 17χρονης. Ανάμεσα στα δεκάδες σχόλια που έλαβε, πολλά προέρχονταν από αρνητές, που μεταξύ άλλων αποκάλεσαν την άρρωστη κοπέλα «Ναζί», «Σατανά», «ψεύτρα» και «ηθοποιό, πληρωμένη από την κυβέρνηση».

«Δεν περίμενα τέτοιες ακραίες αντιδράσεις», λέει τώρα η κοπέλα. «Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η ιστορία μου θα ήταν διαφορετική, αν είχα μπορέσει να κάνω και τις 2 δόσεις νωρίτερα».

Μέχρι στιγμής, οι έφηβοι 16-17 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να κάνουν μόνο την πρώτη δόση, με τη δεύτερη να μην έχει προγραμματιστεί ακόμα για κανέναν τους. Στην ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών, υποψήφια για εμβολιασμό είναι, προς το παρόν, τα παιδιά που θεωρούνται ευπαθή λόγω κάποιου χρόνιου νοσήματος ή που ζουν μαζί με κάποιο ευπαθές άτομο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos