Κορονοϊός – εμβόλια: Sms για τρίτη δόση σήμερα σε 285.000 ανοσοκατεσταλμένους – Η διαδικασία και ποιοι ακολουθούν

13 Σεπτεμβρίου 2021 17:44

Μήνυμα στο κινητό τους λαμβάνουν σήμερα 285.000 ανοσοκατεσταλμένοι για να προγραμματίσουν τρίτη δόση εμβολιασμού από αύριο, Τρίτη, ημέρα που ανοίγει η πλατφόρμα. Η ομάδα αυτή των ασθενών υψηλού κινδύνου … ανοίγει τον κύκλο της αναμνηστικής δόσης που είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στους πολίτες άνω των 60, και τους διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επεξεργάζεται και αναλύει όλα τα σχετικά δεδομένα και έχει ήδη αποφασίσει, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ότι πολίτες άνω των 60 ετών και οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία θα είναι οι επόμενοι στην τρίτη δόση. Σε αυτούς θα συμπεριληφθούν σίγουρα και υγειονομικοί άνω των 60 ετών ωστόσο δεν θα αργήσουν να ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πρόκειται, άλλωστε, για πολίτες που ξεκίνησαν να εμβολιάζονται πρώτοι, από τον περασμένο Ιανουάριο. Η τρίτη δόση στους υγειονομικούς θα είναι υποχρεωτική.

Η διαδικασία χορήγησης της αναμνηστικής δόσης για τους πολίτες άνω των 60 ετών θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο μήνα, και όπως όλα δείχνουν θα διαφοροποιείται σε σχέση με τον εμβολιασμό των δύο πρώτων δόσεων. Ειδικότερα, το άνοιγμα της πλατφόρμας ανά ηλικιακή πενταετία αναμένεται να είναι εξαιρετικά σύντομο από τη μία στην άλλη, λόγω επάρκειας εμβολίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως το τέλος του έτους η χώρα θα έχει έξι εκατομμύρια εμβόλια διαθέσιμα, με βάση το πλάνο παραλαβών που έχει συμφωνηθεί.

Κορονοϊός: Ποιοι προγραμματίζουν ραντεβού τρίτης δόσης από αύριο

Για την ώρα, η τρίτη δόση είναι γεγονός για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες και ειδικότερα για τις εξής ομάδες:

  • Μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων.
  • Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση.
  • Ογκολογικοί ασθενείς υπό αγωγή (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπεία).
  • Ατομα με αιματολογικό καρκίνο κατά την τελευταία πενταετία.
  • Ατομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες, ή άτομα με HIV λοίμωξη τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200.

Η τρίτη δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού και μια δόση mRNA εμβόλιο σε άτομα που έχουνε λάβει ως βασικό σχήμα εμβολιασμού δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson. Για τους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη δόση συστύνεται τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη. Οσοι έχουν εμβολιαστεί εδώ και μήνες μπορούν άμεσα, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, να κάνουν την τρίτη δ

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos