Εμβόλιο γρίπης ταυτόχρονα με εμβόλιο κορονοϊού - Ανακοινώσεις Θεοδωρίδου

04 Οκτωβρίου 2021 18:51

Η κυρία Θεοδωρίδου μίλησε μεταξύ άλλων και για τον χρόνο που μπορεί να γίνει το εμβόλιο της γρίπης αν κάποιος έχει κάνει αυτό του κορονοϊού

Ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει αυτό του κορονοϊού, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

 Η κυρία Θεοδωρίδου επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας χρονικός προορισμός ανάμεσα στο εμβόλιο της γρίπης με αυτό του κορονοϊού.

 Τέλος στις φήμες

Οι οδηγίες του CDC αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να τηρείται κανένας χρονικός περιορισμός ανάμεσα στα δύο εμβόλια. Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει παραπληροφόρηση ότι απαιτείται διάστημα 15 ημερών, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι δεν ισχύει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ένα εμβόλιο δεν προστατεύει έναντι της λοίμωξης του άλλου, καθώς όπως είπε το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον κορονοϊό αλλά ούτε και ανάποδα.

Το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επεσήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετραδύναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos