Πάρκο πρασίνου η χωματερή της Φυλής – Δωρεάν ρεύμα σε 5.000 νοικοκυριά μετά από δύο χρόνια

19 Οκτωβρίου 2021 16:19

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετατροπή 1.500 στρεμμάτων της χωματερής της Φυλής σε πάρκο πρασίνου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πάρκο θα δίνει δωρεάν ρεύμα σε 5.000 νοικοκυριά.

Η σύμβαση προβλέπει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ισχύος 10 ΜW, τα οποία θα τροφοδοτούν με δωρεάν ρεύμα 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά του δήμου.

“Είναι η απαρχή για να γίνει αυτός ο δήμος ενεργειακά αυτόνομος”, επισημαίνει ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ορίζοντα υλοποίησης τα 2 χρόνια. Βασίζεται στα πρότυπα της Χιρίγια, του πάρκου του Τελ Αβίβ που δημιουργήθηκε πάνω στην μεγαλύτερη χωματερή της χώρας.

“Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε 26 εκ. ευρώ για την ανάπλαση της χωματερής που θα μετατραπεί σε παράδεισο” σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.


(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Το όραμα μας είναι ένα συνολικό σχέδιο για την αποκατάσταση όλων των κλειστών κυττάρων που θα δώσει 50 εκ κιλοβατώρες ρεύμα ανά έτος” υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τον Δήμο Φυλής είναι ήδη έτοιμη η μελέτη για την επέκταση του ενεργειακού πάρκου με επιπλέον 30 μεγαβάτ προκειμένου όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν στο μέλλον δωρεάν ρεύμα

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos