Εκπρόσωπος Κομισιόν: Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ισχύει για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης

04 Νοεμβρίου 2021 14:52

O κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID19 έχει ημερομηνία λήξης ένα χρόνο, από όταν τέθηκε σε εφαρμογή, με δυνατότητα παράτασης, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Γουίγκαν ερωτηθείς σχετικά.

Ειδικότερα, ο κ.Γουίγκαν σημείωσε ότι «ισχύει για έναν χρόνο με την δυνατότητα να παραταθεί» και προσέθεσε ότι «θα εξεταστεί όταν θα υπάρξει η έκθεση για τη λειτουργία του πιστοποιητικού τον Μάρτιο. Είναι μία ανοιχτή διαδικασία, είναι περιορισμένο σε χρόνο αλλά υπάρχει η πιθανότητα παράτασης».

Να υπενθυμιστεί ότι επισήμως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό επισήμως τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021. «Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021.

Η Επιτροπή θα υποβάλλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτήν την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία» ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos