Εμβολιασμοί: «Ανεμβολίαστοι» από σήμερα πάνω από 250 χιλιάδες ηλικιωμένοι που δεν έκαναν τρίτη δόση

13 Δεκεμβρίου 2021 16:00

Η 13η Δεκεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για όσους είναι άνω των 60 και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού ενώ έχουν περάσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Έτσι, από σήμερα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Οι πολίτες αυτής της κατηγορίας υπολογίζονται σε περίπου 250.000 σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, όσοι από τους περίπου 2.500.000 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους ηλικιωμένους (82%) άνω των 60 ετών, δεν έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη αναμνηστική δόση κι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, θα λογίζονται ως «ανεμβολίαστοι» με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test, για την πρόσβαση σε αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται στο 10% όλων των πλήρως εμβολιασμένων ηλικιωμένων, δηλαδή φτάνουν τα 250.000 άτομα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα το πρωί υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων άνω των 60 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα για τρίτη δόση και το υπουργείο Υγείας εκφράζει την αισιοδοξία, ότι είναι πολλοί που θα σπεύσουν να μην χάσουν τα προνόμια του “έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού”, αλλά και να θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά την υγεία τους απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα των ηλικιωμένων που δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δόση εμβολίου, έως και τις 16 Ιανουαρίου, θα αντιμετωπίσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και 100 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα ωστόσο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, οι ανεμβολίαστοι των άνω των 60 ετών που έσπευσαν να εμβολιαστούν, από τη μέρα της ανακοίνωσης των νέων μέτρων μέχρι και σήμερα,΄φτάνουν τους 100.000 για την πρώτη δόση.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos