Δολοφονία Άλκη: Το DNA μίλησε αποκαλύπτοντας τον φονιά – Αγγίζει και τους άλλους δράστες η ΕΛ.ΑΣ.

03 Φεβρουαρίου 2022 21:19

Δολοφονία Άλκη: Αίμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν στο μαχαίρι της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, είναι το όπλο του εγκλήματος και σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκαν αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης, σύμφωνα με τον Alpha, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού.

 Από εκεί και πέρα ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 19χρονου Αλκη Καμπανού που έχασε τη ζωή του από επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο Star αποκάλυψε ότι έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 6 δράστες.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο, εκτός από αυτό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο έχει πιο καθαρές και άκρως σκληρές εικόνες από τη δολοφονική επίθεση, ενώ μέσω αυτού η αστυνομία μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά στους δράστες που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Δολοφονία Αλκη: Πρώτη ποινή στον 23χρονο – Φυλακή για 4 χρόνια και 3 μήνες για τα ευρήματα στον σύνδεσμο
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης στον 23χρονο που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία του του 19χρονου Άλκη.

Η δίκη για το αυτόφωρο συνδέεται με τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Δολοφονία Άλκη: «Καταπέλτης» το κατηγορητήριο για τον 23χρονο – Απολογείται τη Δευτέρα
Από εκεί και πέρα βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 23χρονο που διώκεται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος οπαδός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

 Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί ακόμα.

Δολοφονία Άλκη: Με σκυμμένο κεφάλι στα δικαστήρια ο 23χρονος
Ο 23χρονος που συνελήφθη, έφτασε στα δικαστήρια και μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα… Με χειροπέδες στα χέρια, σκούφο, μάσκα για τον κορονοϊό και το κεφάλι σκυμένο, έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 09.30, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα, κράτησε το στόμα του κλειστό, με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο να τον αποδοκιμάζουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ενός εκ των δύο οχημάτων που εθεάθησαν να εγκαταλείπουν το σημείο της φονικής επίθεσης, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και ίχνη αίματος τα οποία ερευνώνται. Στα δικαστήρια ο 23χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και απέφυγε να κοιτάξει, τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

 Αν και μέχρι στιγμής, ο 23χρονος Α.Γ. έχει ταυτοποιηθεί μόνο για την επίθεση «καρμπόν», όπως χαρακτηρίζεται, τον Μάρτιο του 2019, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος φοιτητής, θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχε και σε άλλα επεισόδια, καθώς είναι από τους «σκληρούς» οπαδούς συνδέσμου του ΠΑΟΚ στη συμπρωτεύουσα.

Δολοφονία Άλκη – Κούγιας: Έμποροι ναρκωτικών και μπράβοι οι δολοφόνοι του Άλκη
Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως για τους δράστες, το ποδόσφαιρο είναι απλά μια… βιτρίνα για άλλες παράνομες ασχολίες.

«Είναι μία ομάδα η οποία πριν από έναν χρόνο στην ίδια περιοχή είχε μαχαιρώσει στα ίδια σημεία. Είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως προκάλυψη, καθώς κάνει εμπόριο ναρκωτικών και πουλάει προστασία στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδα είναι «αλβανικής καταγωγής, κυρίως, με κάποιους Έλληνες μέσα. Η ομάδα κάνει μία επίδειξη «imperium» για να κυριαρχήσει στις άλλες ομάδα. Υπάρχει μία νοοτροπία ότι αν μαχαιρώσεις ή αν σκοτώσεις, επικρατείς. Χρησιμοποιούν την ομάδα. Είναι οι πιο επικίνδυνοι και για αυτό έχουν επικρατήσει και τους φοβούνται και οι ίδιοι οι οργανωμένοι (οπαδοί)».

«Η Ασφάλεια αναζητεί και τους υπόλοιπους της ομάδας, οι οποίοι θα κατηγορηθούν όλοι για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη. Έχει αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας. Πλέον, δεν υπάρχουν οι διατάξεις περί απλής συνέργειας. Μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και αυτός που δεν χρησιμοποίησε το φονικό όπλο και απλώς ήταν στην εκάστοτε επίθεση», εξήγησε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ανεξάρτητα από το θανατηφόρο χτύπημα που έκοψε την αρτηρία του Άλκη, υπήρξαν θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι κι αυτό δημιουργεί κι άλλους φυσικούς αυτουργούς. Αυτή η ομάδα ολόκληρη θα κατηγορηθεί όλη για τη δολοφονία του Άλκη και για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών».

Το προανακριτικό υλικό «δένει» την υπόθεση

Ωστόσο, το προανακριτικό υλικό, το οποίο έχει συγκεντρωθεί, ήταν εκείνο που «έδεσε» την υπόθεση και αρκετές ώρες μετά την προσαγωγή του το βράδυ της Τρίτης, ήρθε και η σύλληψη.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι πρόκειται για μία οργανωμένη επίθεση, από οργανωμένη ομάδα και γι αυτό συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση όλων των δραστών αλλά και για τον ρόλο που είχε ο καθένας.

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνονται έξι δράστες που πραγματοποίησαν την επίθεση και ήδη υπάρχει εικόνα για τα άτομα που ήταν στην «ομάδα» του 23χρονου.

Αυτός είναι ο λόγος που εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, αφού πρώτα ταυτοποιηθούν έτσι ώστε να εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν ο 23χρονος μαζί με τους συνεργούς του, είναι μέλη συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών, που πουλάει και «προστασία» στην περιοχή, σκορπώντας τον φόβο.

 Θεοδωρικάκος: «Θέμα τιμής η σύλληψη ο εντοπισμός των δραστών»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομενων επισημαίνοντας πως είναι «Ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία ο εντοπισμός όλων των ενόχων».
Παράλληλα, αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο κάθισμα του οδηγού, στο αυτοκίνητο του 23χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον 19χρονο.

Άλκης Καμπανός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε οπαδικούς συνδέσμους

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζουν εντατικά τους εξονυχιστικούς ελέγχους λειτουργίας εκατοντάδων Λεσχών Φιλάθλων ανά την Επικράτεια, για την πιστή τήρηση όσων προβλέπει η νομοθεσία, επιβάλλοντας τις αυστηρότατες κυρώσεις όπου διαπιστώνεται η παραμικρή παράβαση.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos