Εισβολή στην Ουκρανία: Στους 6 οι Έλληνες νεκροί - Ακόμη 4 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους

26 Φεβρουαρίου 2022 19:10

Ρωσική πρεσβεία: «Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές, ο ουκρανικός στρατός χτυπά αμάχους» - Οι νεκροί εντοπίστηκαν στο χωριό Μπουγάς 

Η ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Δύο νεκροί είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα στη Μαριούπολη
Στους έξι έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς. Άλλοι τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Ρωσική πρεσβεία: Ο ουκρανικός στρατός σκότωσε τους αμάχους

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία μετά το τραγικό περιστατικό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της ότι ο «ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα».

Αναλυτικα η ανακοίνωση της πρεσβείας: «Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση μετά τον θάνατο των τεσσάρων ομογενών. «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης», αναφέρεται στο μήνμα του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων», επισημαίνεται ακόμη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos