Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνισμα

01 Απριλίου 2022 00:20

Οι τιμή του ηλιέλαιου έχει εκτοξευτεί μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τα νοικοκυριά να αγωνιούν για το κόστος των φυτικών ελαίων και τους επαγγελματίες της εστίασης να σκέφτονται να σταματήσουν να σερβίρουν τηγανιτές πατάτες

Ο Κωνσταντίνος Φασσέας, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για το τηγάνισμα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Στην Ελλάδα παραδοσιακά τηγανίζουμε στο τηγάνι και όχι στην φριτέζα και χρησιμοποιούμε πολύ λιγότερο λάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι το ελαιόλαδο για να μη καταστραφεί η γεύση όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 160 °C, αλλά το ραφιναρισμένο ή εξευγενισμένο ελαιόλαδο που αντέχει μέχρι τους 240 °C», δήλωσε ο κ. Φασσέας. Όπως τόνισε ο ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ το συγκεκριμένο είδος ελαιολάδου το οποίο είναι πιο οικονομικό από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σε ανάλογη τιμή με το ηλιέλαιο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos