Βρετανία: Γυναίκα περιγράφει τα συμπτώματα της κόρης της που νόσησε από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση σοκολάτας Kinder

11 Απριλίου 2022 16:35

Τα κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά που παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη και οφείλονται, κατά τα φαινόμενα, στην κατανάλωση μολυσμένης σοκολάτας Kinder προκαλούν ανησυχία σε χιλιάδες γονείς ανά την ήπειρο.

Έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλωσης σε 8 χώρες και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την παραγωγό εταιρεία των προϊόντων Kinder, τη Ferrero Rocher, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε εντολή αποχής του ελληνικού κοινού από τα Kinder Schokobons και τα Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτου παρτίδας.

Το μέτρο είναι προληπτικό, καθώς στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν κάποιο κρούσμα σαλμονέλωσης το οποίο να συνδέεται με κατανάλωση προϊόντος της μάρκας Kinder.

Στη Βρετανία, μια χώρα που σημειώθηκαν αρκετά κρούσματα σαλμονέλωσης που συνδέθηκαν με την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων, μια μητέρα περιέγραψε στα social media τα συμπτώματα που εμφάνισε το δικό της παιδί, μετά την μόλυνσή του.

«Η κόρη μου ήταν χάλια όταν την παρέλαβα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα», αναφέρει η μητέρα. «Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο».

Όπως εξήγησε παρακάτω, η 3χρονη κορούλα της «είχε πυρετό που ξεπέρασε τους 39° C. Μίλησα με τον παιδίατρο, πιστέψαμε πως ήταν κάποιος ιός, όμως τρεις μέρες μετά επιβεβαιώθηκε πως είχε κολλήσει σαλμονέλα από τα σοκολατένια προϊόντα Kinder που είχε φάει την Κυριακή. Σε σύνολο 96 ωρών, ήταν ξύπνια για 12-14 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα και τότε, ήταν… αλλού. Δεν είχε ενέργεια, παρόλο που κανονικά είναι ένα πολύ ζωηρό παιδί».

 {https://www.facebook.com/TinkerbellC/posts/1336749536804899}

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos