Ελλάδα: Εντυπωσιακή ανάπτυξη και στο β’ τρίμηνο – Άλμα του ΑΕΠ κατά 7,7%

07 Σεπτεμβρίου 2022 12:12

Επιβεβαιώθηκαν οι αξιοσημείωτες αντοχές της ελληνικής οικονομίας απέναντι σ΄ ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας

Ισχυρή ανάπτυξη εμφάνισε το ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο του 2022, επιβεβαιώνοντας τις αξιοσημείωτες αντοχές της ελληνικής οικονομίας απέναντι σ΄ ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας (πόλεμος στην Ουκρανία, υψηλός πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση κ.α.).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου , κατά το β’ τρίμηνο 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 1,2%, σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2022, ενώ σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%.
Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το β΄ ο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το β’ ο τρίμηνο 2021.
Ας σημειωθεί ότι στο α’ τρίμηνο του έτους, η ελληνική οικονομία κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση κατά 7%.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι, την ώρα που στην Ευρώπη μαζεύονται «μαύρα σύννεφα» ύφεσης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σε ρυθμούς ανάπτυξης και τους επόμενους μήνες, δεδομένης της ισχυρής επίδοσης του τουριστικού τομέα στο γ’ τρίμηνο αλλά και των δράσεων του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης ή του νέου ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, η διατήρηση των θετικών ρυθμών μεταβολής του ΑΕΠ διευκολύνουν, αν μη τι άλλο, την κυβέρνηση στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας σε καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos