Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά

07 Σεπτεμβρίου 2022 15:21

Οι ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2023 ανακοινώθηκαν πριν καλά καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά!

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του νέου σχολικού έτους, καθώς και των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 είναι έτοιμο, για πρώτη φορά, πριν από την έναρξη των σχολείων.

 Κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 2 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την 1η Ιουνίου ως τις 16 Ιουνίου.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα εξής:

 - για γενικά λύκεια από 2/6-12/6

- στα επαγγελματικά λύκεια από 1/6-16/6

- στα ειδικά μαθήματα από 17/6-29/6

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε, επίσης, τις καινοτομίες που θα ισχύσουν από φέτος στα σχολεία, τα 5 νέα Πειραματικά ΔΙΕΚ, τα 24 Πρότυπα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα, τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Θυμίζουμε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία. Πάνω από 2 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και μεταπτυχιακοί και νέοι ερευνητές (2.273.472 άτομα) επιστρέφουν σύντομα σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας αιφνιδίασε σήμερα δίνοντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2023, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και εγκαινιάζοντας το νέο σύνθημα του «όλα πιο νωρίς».

dikaiologitika.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos