Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» στη Μύκονο

15 Σεπτεμβρίου 2022 14:10

Συνελήφθησαν χθες (14 Σεπτεμβρίου 2022) στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για εμπόριο προϊόντων απομίμησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας «Περί σημάτων και της Οδηγίας σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και άλλες διατάξεις», «Περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «ρύθμιση αγοράς προϊόντων και της παροχής Υπηρεσιών» καθώς και για τα αδικήματα της «Πλαστογραφίας» και «Απάτης».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου – της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, χθες το μεσημέρι έπειτα από έλεγχο που έγινε σε δύο εμπορικά καταστήματα, τα οποία λειτουργούσαν ως προσωρινά υπεύθυνοι οι συλληφθέντες, βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση συνολικά -886- τεμάχια ειδών αξεσουάρ (βραχιόλια, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης, παραποίησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Τα προϊόντα «μαϊμού» κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos