Τέλος η ναυτία στο αυτοκίνητο - Αυτή είναι η νέα πατέντα των Ιαπώνων

19 Σεπτεμβρίου 2022 14:01

Το νέας σχεδίασης κάθισμα αυτοκινήτου εξελίχθηκε για να μειώνει τη ζαλάδα και τη ναυτία των «ευαίσθητων» επιβατών.

Το να μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο, είτε ως επιβάτης είτε ως οδηγός, για να μετακινηθείς από το ένα σημείο στο άλλο, φαίνεται μια αρκετά συνηθισμένη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς. Για μερικούς όμως ανθρώπους που υποφέρουν από ναυτία, ακόμα και η μικρότερη διαδρομή μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Special car seats 2
 

Σε μεγάλες κυρίως διαδρομές, ορισμένοι άνθρωποι ζαλίζονται και έχουν τάση για εμετό. Αναντίλεκτα, υπάρχουν θεραπείες και φάρμακα για αυτές τις καταστάσεις, αλλά πλέον υπάρχει και μία ακόμα λύση που έρχεται με την μορφή καθίσματος. Δεν αντικαθιστά την θεραπεία, αλλά βοηθά στην μείωση του φαινομένου.

Η καινοτομία όμως της NHK Spring μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της ανάγκης για οποιαδήποτε θεραπεία, μιας και το ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου που εξέλιξε ελαχιστοποιεί τη ναυτία και τη ζαλάδα που προκαλεί η κίνηση των αυτόνομων οχημάτων σε ορισμένους επιβάτες.

Special car seats 3

Σύμφωνα με αναφορά στην Nikkei Asia, το ειδικά εξελιγμένο κάθισμα της NHK Spring έχει προσκέφαλο που στηρίζει το κεφάλι στο ύψος των αυτιών και ουσιαστικά το «κλειδώνει». Με αυτό τον τρόπο διατηρεί το κεφάλι του συνοδηγού και των επιβατών σταθερό κάθε φορά που το αυτοκίνητο επιταχύνει, επιβραδύνει ή στρίβει. Και αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, βοηθά σε σημαντική αναβολή της έναρξης των συμπτωμάτων ή και την απουσία τους.

Ακόμα, ο σχεδιασμός του νέου καθίσματος θα επιτρέψει την δημιουργία επιπλέον χώρου στο πάτωμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μιας και είναι 40% πιο λεπτά από τα συμβατικά, χωρίς όμως να προσφέρουν υποβαθμισμένη άνεσης και στήριξη. Με αυτό τον τρόπο, οι κατασκευαστές μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επιπλέον εκατοστά χώρου για την τοποθέτηση ενός λίγο μεγαλύτερου πακέτου μπαταριών που θα χαρίσει και ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία.

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos