300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ο «χάρτης» των ενεργειακών επιδοτήσεων – Κλιμακωτή επιδότηση βάσει της κατανάλωσης

19 Σεπτεμβρίου 2022 14:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ο «χάρτης» των ενεργειακών επιδοτήσεων – Κλιμακωτή επιδότηση βάσει της κατανάλωσης

test2

test2

Διευρυμένα σε σχέση με εκείνα που ίσχυσαν πέρυσι θα είναι τα κλιμάκια κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα εφαρμοστούν από τον επόμενο μήνα και αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν άμεσα.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή, «είναι υποχρέωσή μας να δραστηριοποιηθούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε εθνικό επίπεδο θέτουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στήριξης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της εξουδετέρωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και της ανακύκλωσης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, θα υπάρξει παρέμβαση στη αντλία σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και ένα διευρυμένο επίδομα θέρμανσης».

Το νέο σχήμα των επιδοτήσεων θα είναι κλιμακωτό, με υψηλότερη ενίσχυση στις χαμηλές καταναλώσεις και έξτρα έκπτωση για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Πηγές του ΥΠΕΝ προσδιορίζουν τις κλίμακες στις οποίες θα εφαρμοστούν οι επιδοτήσεις από τον επόμενο μήνα αρκετά πάνω από τα κλιμάκια που ίσχυσαν πέρυσι, κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής των επιδοτήσεων στο ρεύμα (ήταν 150-300 κιλοβατώρες το μήνα).

Στο μεσοδιάστημα βέβαια έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο της ενεργειακής αγοράς με την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας σε πρωτοφανή επίπεδα.

Δεδομένο είναι επίσης ότι θα εξακολουθήσουν να επιδοτούνται όλες οι κατηγορίες καταναλωτών (πχ και η δεύτερη κατοικία) όχι όμως ενιαία το σύνολο της κατανάλωσης όπως ισχύει σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση, οι επιπλέον εκπτώσεις, ελλείψει «έξυπνων» μετρητών θα χορηγούνται αναδρομικά μετά την καταμέτρηση της κατανάλωσης η οποία πρέπει να γίνεται ανά τετράμηνο.

Τα ονομαστικά τιμολόγια του ρεύματος θα εξακολουθήσουν να ανακοινώνονται από τους προμηθευτές στα τέλη κάθε μήνα, όπως και οι κρατικές επιδοτήσεις (που θα είναι πλέον κλιμακωτές), από τις οποίες εξαρτάται η τελική χρέωση των καταναλωτών.

Το σύστημα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ιούλιο (ανώτατες τιμές για τους ηλεκτροπαραγωγούς μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η αποσύνδεση του κόστους του ρεύματος από την διεθνή τιμή του φυσικού αερίου και η ανάκτηση των υπερβολικών εσόδων των ηλεκτροπαραγωγών στην πηγή) υιοθετείται τώρα ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (με καθυστέρηση) ως λύση για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους καταναλωτές όλης της ΕΕ.

Πηγές του ΥΠΕΝ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ελληνικό σύστημα, που επιβάλλει χαμηλότερες τιμές στους ηλεκτροπαραγωγούς από εκείνες που προτείνει η ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει, θα ληφθούν όμως υπόψη και οι προτάσεις της Κομισιόν.

Σε κάθε περίπτωση οι τιμές που εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί αναθεωρούνται κάθε μήνα από τη ΡΑΕ με βάση τη διακύμανση των στοιχείων κόστους (καύσιμα και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα).

Υπό διαμόρφωση είναι το σχήμα για την επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας με βάση τις κατευθύνσεις που αναμένεται να οριστικοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόταση προβλέπει την υποχρέωση μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% κατά τη διάρκεια επιλεγμένων ωρών αιχμής της ζήτησης οι οποίες – λόγω θέρμανσης με κλιματιστικά και ηλεκτρικές συσκευές – στη χώρα μας εμφανίζονται τις βραδυνές ώρες του χειμώνα (οι αντίστοιχες θερινές αιχμές τα μεσημέρια λόγω χρήσης κλιματιστικών περιορίζονται εξαιτίας της διάσπαρτης παραγωγής των φωτοβολταϊκών).

Το «πακέτο» των μέτρων θα περιλαμβάνει καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών και πιθανώς περικοπές έναντι ανταλλάγματος για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές.
Δεδομένου ότι οι μονάδες φυσικού αερίου είναι οι ακριβότερες και μπαίνουν τελευταίες στο σύστημα, κάθε μεγαβατώρα εξοικονόμησης περιορίζει την εισαγωγή και χρήση φυσικού αερίου.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σταματήσουμε τους άθλιους διακινητές
  • Η ατζέντα Τραμπ για την Ελλάδα στην ακρόαση Γκίλφοϊλ από τη Γερουσία των ΗΠΑ (βίντεο)
  • Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της Miss Universe Greece 2025
  • Η νέα ρύθμιση για τη δόμηση στους οικισμούς σε 8 ερωτήσεις και απαντήσεις - Η λύση, οι προβλέψεις και οι εξαιρέσεις
  • Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο της Ηρούς Καριοφύλλη
  • Η κυριαρχία του πλαστικού χρήματος - Οι Έλληνες αφήνουν στην άκρη τα μετρητά και πληρώνουν ηλεκτρονικά και με κάρτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τέλος η ναυτία στο αυτοκίνητο...
Τουρισμός για όλους: Έγινε η κ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η Πάρος αναδείχθηκε ως το No1 νησί στον κόσμο για το 2025 σύμφωνα με το "Travel + Leisure"

Η Πάρος αναδείχθηκε ως το No1 νησί...

09 Ιουλίου 2025
Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση - Ενημέρωση για την περίοδο διακοπής οχλουσών οικοδομικών εργασιών

Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση - Ενημέρωση...

11 Ιουλίου 2025
Νεαρή κοπέλα ταξιδεύει για Νάξο και... δεν το κρύβει: «Είμαστε έτοιμοι για όλα» (βίντεο)

Νεαρή κοπέλα ταξιδεύει για Νάξο και...

08 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

«Λιβανέζικη παγίδα»: Νέα απάτη στα ATM - Πώς κλωνοποιούν την κάρτα σας σε χρόνο dt

«Λιβανέζικη παγίδα»: Νέα απάτη στα...

14 Ιουλίου 2025
Ο Ανδρέας Μπονάτσος μιλά για τον έρωτά του με τη Φολέγανδρο, που τον εμπνέει να γράφει τα τραγούδια του (βίντεο)

Ο Ανδρέας Μπονάτσος μιλά για τον έρ...

14 Ιουλίου 2025
Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 προτείνει η κυβέρνηση

Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚ...

14 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ