O κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοιχτός κάθε Κυριακή για το κοινό

10 Οκτωβρίου 2022 19:42

Κάθε Κυριακή, από τις δέκα ως τις τέσσερις το απόγευμα, ο κήπος του Μεγάρου,θα υποδέχεται τους επισκέπτες του προσφέροντάς τους έναν ιδανικό τόπο για τους περιπάτους τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της προφίλ στα social media, πως ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοιχτός κάθε Κυριακή για το κοινό. Δείτε παρακάτω την προσωπική της ανάρτηση.

 «Οικογένειες, παιδιά, μοναχικοί περιπατητές πλημμύρισαν χθες τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Περιηγήθηκαν ανάμεσα στις φιλύρες, τα κυπαρίσσια, τα πλατάνια, θαύμασαν τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, του Γιώργου Ζογγολόπουλου, του Γιάννη Παππά, του Θόδωρου Παπαγιάννη και του Κώστα Βαρώτσου που κοσμούν τον χώρο, απόλαυσαν τη μουσική που πρόσφεραν οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών – η κλαρινετίστα Ευαγγελία Νικολούζου ερμήνευσε έργα Μπαχ και Μότσαρτ, ο τσελίστας Αλέξανδρος Σιουπούλης έπαιξε Μπαχ, οι Αλεξάνδρα Πλέσσια, Αλίκη Σιούστη και Ζωή Δημοπούλου, ως Φωνητικό Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου, τραγούδησαν σκοπούς του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης – συνομίλησαν, φωτογραφήθηκαν, χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα μέσα στην ηρεμία και την ομορφιά ενός κήπου που τους ανήκει.

Καθώς η Προεδρία, ως ανώτατος θεσμός της δημοκρατίας μας, ως επιτομή της εθνικής, της κρατικής και της κοινωνικής ενότητας, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο πολιτείας και κοινωνίας, είναι αναμφίλεκτη υποχρέωσή της να μην κρατά τους χώρους του Μεγάρου απροσπέλαστους στους πολίτες, προσβάσιμους μόνο στους επίσημους επισκέπτες. Και τώρα ο κήπος, κλειστός για αρκετά χρόνια και λόγω της πανδημίας, ξανανοίγει. Κάθε Κυριακή, από τις δέκα ως τις τέσσερις το απόγευμα, θα υποδέχεται τους επισκέπτες του, προσφέροντάς τους έναν ιδανικό τόπο για τους περιπάτους τους, σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά τους. Αποδίδοντάς τον και πάλι στους συμπολίτες μας, τους δικαιωματικούς του χρήστες στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβεβαιώνουμε τον δεσμό μαζί τους, μέσα στη χαρά της ισότιμης συμμετοχής σ’ ένα συλλογικό αγαθό».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos