Πάτρα: Έτοιμος ο βασιλιάς Καρνάβαλος που θα παρελάσει στους δρόμους

02 Φεβρουαρίου 2023 19:19

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, κατασκευασμένος από τον υπεύθυνο του καρναβαλικού εργαστηρίου Νίκο Λιβάνη, παραπέμπει σε τσίρκο. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος είναι πλαισιωμένο από κλόουν και ένα εντυπωσιακό καρουζέλ.

Από τα χέρια του ίδιου δημιουργού είναι κατασκευασμένο και το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Η ειρήνη είναι το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνει η εξαιρετικά σύνθετη κατασκευή, πάνω στην οποία θα βρίσκεται η φετινή βασίλισσα, Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη που θα χαιρετά τον κόσμο.

Πάτρα: Έτοιμος ο βασιλιάς Καρνάβαλος που θα παρελάσει στους δρόμους
Το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού

Ο προπομπός του Καρναβαλιού είναι μια καρναβαλική μουσική μπάντα, με διάφορες καρναβαλικές φιγούρες οργανοπαικτών, από τυμπανιστές, κιθαρίστες, ντραμίστες κ.ά.

Το τέταρτο άρμα αποτυπώνει έναν χίπις (Τζον Λένον) και το βανάκι του, το οποίο συνθλίβει ένα τανκ που απειλεί την ειρήνη. Πρόκειται για έργο του Νεκτάριου Σαρηγιάννη, οποίος έχει δημιουργήσει και το σατυρικό καρναβαλικό άρμα με την ονομασία: Hell Oil, καυτηριάζοντας την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Πάτρα: Έτοιμος ο βασιλιάς Καρνάβαλος που θα παρελάσει στους δρόμους
Το βανάκι του χίπις, το οποίο συνθλίβει ένα τανκ

Δύο είναι τα ανακατασκευασμένα καρναβαλικά άρματα. Το πρώτο είχε κατασκευαστεί για το καρναβάλι του 2020 με θέμα το Facebook, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στα rapid test και την πανδημία.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos