Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Tουλάχιστον 7.266 οι νεκροί

07 Φεβρουαρίου 2023 21:24

Αυξάνει ο «μαύρος» απολογισμός - Δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες

Ειδικότερα, η εθελοντική οργάνωση της Συρίας Λευκά Κράνη -γνωστή και ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας- ενημέρωσε τον απολογισμό των νεκρών στη βορειοδυτική Συρία σε 1.020 σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 812 άνθρωποι είναι νεκροί σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Έτσι, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη Συρία ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.832.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται πλέον σε 5.434.

 Τουλάχιστον 31.777 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Κοτζά και όπως μεταδίδει το CNN.

Στη Συρία τουλάχιστον 3.849 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με τουλάχιστον 1.449 στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, και τουλάχιστον 2.400 στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη.

Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos