Τι κάνετε πριν προβείτε σε μία αρθροσκόπηση γόνατος

28 Φεβρουαρίου 2023 20:12

Η αρθροσκόπηση γονάτου, είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων στην άρθρωση του γόνατος, όπως είναι η ρήξη χόνδρου, η βλάβη των συνδέσμων ή τα χαλαρά θραύσματα οστού ή χόνδρου.

Εάν έχετε προγραμματίσει να κάνετε αυτή την επέμβαση, υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να προετοιμαστείτε για αυτή τη διαδικασία, και να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τι πρέπει να κάνετε, πριν από μια αρθροσκόπηση γόνατος.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Πριν υποβληθείτε σε αρθροσκόπηση γόνατος, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία είναι απαραίτητη και κατάλληλη για την κατάστασή σας.

Ένας ορθοπεδικός, μπορεί να σας πραγματοποιήσει μία φυσική εξέταση, και μπορεί να σας κάνει μία μαγνητική τομογραφία ή μία ακτινογραφία, για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, και για να εκτιμήσει την έκταση της βλάβης στο γόνατό σας.

Θα συζητήσει επίσης μαζί σας τα οφέλη και τους κινδύνους της επέμβασης, και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Προετοιμαστείτε για τη διαδικασία

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, για το πώς να προετοιμαστείτε για αυτή τη διαδικασία.

Αυτές οι οδηγίες, μπορεί να περιλαμβάνουν μία συγκεκριμένη δίαιτα, για ορισμένο χρονικό διάστημα, ή την προσωρινή διακοπή ορισμένων φαρμάκων, που μπορεί να καταναλώνετε, ή κάποια προσαρμογή στην καθημερινή σας ρουτίνας.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες, για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, και για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών.

Κανονίστε την διαδικασία της μεταφοράς

Δεδομένου ότι θα σας χορηγηθεί αναισθησία για την επέμβαση, είναι σημαντικό να φροντίσετε για τη μεταφορά σας από και προς το νοσοκομείο ή το χειρουργικό κέντρο.

Ζητήστε από κάποιον για βοήθεια

Θα πρέπει επίσης να κανονίσετε να μείνει κάποιος μαζί σας τις πρώτες είκοσι-τέσσερις ώρες μετά την επέμβαση, για να σας βοηθήσει με τις καθημερινές σας εργασίες και να σας παρέχει υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 Κάντε σχέδιο για την ανάρρωσή σας

 Μετά την επέμβαση, θα πρέπει να ξεκουραστείτε και να αφήσετε το γόνατό σας να επουλωθεί.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, για το πώς να φροντίζετε το γόνατό σας, μέχρι να γίνει εντελώς καλά.

Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιες πατερίτσες ή έναν νάρθηκα γόνατος για κάποιο χρονικό διάστημα, και θα πρέπει να αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες, μέχρι να σας δώσει ο γιατρός σας την άδεια να τις συνεχίσετε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos