Συμβουλές για ιδιοκτήτες κατοικιών βραχείας μίσθωσης

03 Απριλίου 2023 21:28

Η απόκτηση παθητικού εισοδήματος δεν παύει να αποτελεί έντονη επιθυμία σχεδόν κάθε εργαζόμενου, κάτι απολύτως λογικό, αν σκεφτούμε τα οφέλη που προσφέρει στον ελεύθερό μας χρόνο και την ψυχική ηρεμία.

Μία από τις βασικότερες πηγές του, αποτελεί η εκμίσθωση ακινήτων.
Σε μια χώρα μάλιστα με τόσο υψηλό ποσοστό τουρισμού όπως η Ελλάδα, αν στραφεί κανείς προς τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, το κέρδος αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Αν λοιπόν, διαθέτετε κάποιο επιπλέον ακίνητο που χρησιμοποιείτε ελάχιστα σε ετήσια βάση, είναι κρίμα να μην το αξιοποιήσετε. Ακόμη και αν η τοποθεσία του σας προβληματίζει, η άνοδος του οικοτουρισμού (μιας πιο ευσυνείδητης και βιώσιμης για το περιβάλλον μορφής τουρισμού, με προτίμηση σε εναλλακτικές τοποθεσίες) σε συνδυασμό με την καλή προώθηση, θα σας ωφελήσουν.
Με την πιθανότητα  να προσθέσετε την οικία σας στην πλατφόρμα του Airbnb να στριφογυρίζει στις σκέψεις σας, το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθείτε κατάλληλα για τους φορολογικούς και νομικούς κανόνες σαν ιδιοκτήτες, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα υλοποίησής της ιδέας σας.

Τέλος, με στόχο την επαρκή ποιότητα του καταλύματος, την ικανοποίηση των πελατών και εν τέλει τα έσοδά σας, προσθέτουμε δύο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε.

  • Ανακαίνιση 

Ξέρουμε ήδη ότι για το βήμα αυτό χρειάζεται να έχεις διαθέσιμο είναι χρηματικό απόθεμα, παρόλα αυτά δε γίνεται να παραλείψουμε να το συμπεριλάβουμε.
Συντρέχουν αρκετοί λόγοι για να προχωρήσεις σε μια ανακαίνιση (ολική ή μερική) πριν την ενοικίαση του ακινήτου, κάποιοι από τους οποίους είναι προφανώς πρακτικοί και κάποιοι καθαρά αισθητικοί. Όλα εξαρτώνται λοιπόν από το κεφάλαιο που θέλεις να επενδύσεις και το όραμά σου για αυτό το χώρο.

Σαφώς μπορεί να υπάρχουν λίγες ή αρκετές υλικές φθορές, ανάλογα με την ηλικία του κτιρίου, ιδιαίτερα αν έχει εγκαταλειφθεί, που είναι επιτακτικό και για λόγους ασφαλείας να επιδιορθωθούν. Έπειτα, μπορεί να συνίσταται αλλαγή στα πλακάκια ή ενίσχυση της μόνωσης λόγω υγρασίας, ο εκσυγχρονισμός του υδραυλικού συστήματος ή η αλλαγή του τύπου των κουφωμάτων. Από την άλλη, μπορεί η εσωτερική διακόσμηση να είναι το κρυφό σου πάθος, και να αποφασίσεις να δώσεις concept στο χώρο διαμορφώνοντάς τον σύμφωνα με κάποιο αρχιτεκτονικό ρεύμα (πχ. Μινιμαλιστικό, νεοκλασικό, βιομηχανικό, Baroque, Bauhaus, Art Nouveau κ.ά.). 

Χάρις στα διάφορα forum που υπάρχουν στο διαδίκτυο μπορείς εύκολα να αντλήσεις πληροφορίες για το υποψήφιο project σου προτού να στείλεις το αίτημά σου για ανακαίνιση AirBnB από την AGS Engineering και άλλα καταρτισμένα τεχνικά γραφεία.

  • Ενεργειακή κατανάλωση

Τα κουφώματα αλουμινίου και η μονωτική ενίσχυση (ειδικά αν πραγματοποιήθηκε πρόσφατα), σίγουρα συμβάλλουν στην αποδοτικότητα της ενέργειας του κτιρίου.

Όμως, έχεις υπάρξει ενοικιαστής καταλύματος και ξέρεις πως η συνεχής θέρμανση το χειμώνα και κυρίως ο  κλιματισμός το καλοκαίρι αναλογιζόμενοι το κλίμα μας, είναι μια απτή πολυτέλεια στην οποία κανείς δεν αντιστέκεται. Θα ήταν κάπως άδικο να επιλέξεις τον ενεργειακό σου πάροχο με κλειστά μάτια από συνήθεια, χωρίς έρευνα αγοράς, και χωρίς να ενημερωθείς για τη δυνατότητα για φθηνότερο ρεύμα Watt+Volt για επιχείρησεις στο revma.store

Άλλοι τρόποι να μειώσετε την κατανάλωση είναι οι ηλεκτρικές συσκευές υψηλότερης και αποδοτικότερης ενεργειακής κλάσης ή η τοποθέτηση κάποιου σκιάστρου στον εξωτερικό χώρο, για μείωση της θερμικής απορροφιτηκότητας με φυσικό τρόπο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos