Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος: Πρώτη η παράταξη της ΝΔ και τρίτη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

03 Απριλίου 2023 23:52

Ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν χθες στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, με πρώτη την παράταξη της ΝΔ και δεύτερη του ΠΑΣΟΚ.

Παρά την κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξή του βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ τέταρτη ήρθε αυτή του ΚΚΕ.

Στην πρώτη πανελλαδική κάλπη μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών τα αποτελέσματα στο 94% της επικράτειας, μέχρι στιγμής, είναι, για τις πρώτες 4 παρατάξεις:

ΔΚΜ (ΝΔ) : 40,1
ΔΗΣΥΜ (ΠΑΣΟΚ) : 20,2

ΕΝΟΤΗΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) : 14,8
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΚΚΕ) : 12,3

Συνδικαλιστικές πηγές σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα επισημαίνουν ότι όλες οι κομματικές παρατάξεις αύξησαν τη δύναμή τους από τις προηγούμενες εκλογές στο σύλλογο, κυρίως γιατί δεν κατέβηκαν «αντάρτικα» ψηφοδέλτια. Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη αύξηση της ΔΚΜ, περίπου 7 μονάδων, από τις τελευταίες εκλογές, καθώς η «γαλάζια» παράταξη είχε την προεδρία του ΣΠΜΕ τα τελευταία χρόνια, την προεδρία στο ΤΕΕ και την κυβέρνηση.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πολιτικός μηχανικός. Παρουσία στις διαδικασίες είχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά και μέλη της κεντρικής επιτροπής, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του κόμματος.

Ωστόσο, παρά την ενίσχυση του ποσοστού, που φέτος ενσωματώνει τις δυνάμεις Σπίρτζη κλπ, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η παράταξη ήρθε τρίτη. Δεύτερη ήταν η ΔΗΣΥΜ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ του επίσης πολιτικού μηχανικού Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos