Tips για μια minimal διακόσμηση στον χώρο σας!

19 Μαϊος 2023 17:43

Τα τελευταία χρόνια, η τάση στην εσωτερική διακόσμηση έχει αλλάξει αρκετά και όλο και περισσότεροι επιλέγουν μια λιτή διακόσμηση στο σπίτι τους.

Αν σκέφτεστε πως να πετύχετε μια πιο minimalδιακόσμηση στο σπίτι σας μάλλον έφτασε η στιγμή να αλλάξετε και να αφαιρέσετε αρκετά πράγματα από τον χώρο σας.Αναζητήστε onlineιδέες διακόσμησης ή συμβουλευθείτε έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ώστε να έχετε μια κατεύθυνση με τις αλλαγές που θα χρειαστείτε. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε έναν οδηγό για να προγραμματίσετε τις δουλειές σας.

Παλέτα χρωμάτων

Για να πετύχετε μια λιτή γραμμή διακόσμησης, θα πρέπει τα χρώματα που θα διαλέξετενα κινούνται σε απλές αποχρώσεις. Αποφύγετετα έντονα χρώματα καθώς αυτά μπορεί να δώσουν στον χώρο διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που αναζητάτε.Ιδανικά, το λευκό χρώμα ή το ανοιχτό γκρι είναι χρώματα τα οποία κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τα χρώματα που θα επιλέξετε αφορούν τον τρόπο που θα κινηθείτε στους τοίχους, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά.

Επιλέξτε ‘’έξυπνα’’ έπιπλα

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε για τον χώρο σας μπορούν να είναι λειτουργικά, αρκετά χρήσιμα και πρακτικά στην καθημερινότητα. Στα καταστήματα επίπλων θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πολυμορφικά έπιπλα τα οποία μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα σε μια minimalδιακόσμηση. Μπορείτε να βρείτε καναπέδες με επέκταση, τραπεζάκια με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους και ποικιλία σε έπιπλα ώστε να αναδείξουν μοναδικά τον χώρο σας.

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου

Για τον φωτισμό του σπιτιού σας επιλέξτε πρακτικά φωτιστικά εσωτερικού χώρου τα οποία θα είναι λειτουργικά και οικονομικά σε κατανάλωση. Αποφύγετε τα περίπλοκα σχέδια στα καπέλα και επιλέξτε ένα σχέδιο που να μην έχει μεγάλο όγκο. Αν θέλετε να διατηρήσετε αυτό το στιλ διακόσμησης τα κρεμαστά φωτιστικά θα φωτίζουν επαρκώς τον χώρο σας. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε και φωτιστικά δαπέδου για να ενισχύσετε περισσότερο τον φωτισμό στο σπίτι σας.

Διακοσμητικά έπιπλα

Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μπορείτε να αγοράσετε διακοσμητικά έπιπλα. Φροντίστε τα έπιπλα που θα επιλέξετε για τον χώρο σας να έχουν απλή γραμμή και να τα τοποθετήσετε σε σημεία στα οποία δεν θα υπάρχουν άλλα έπιπλα μαζί. Αν θέλετε να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τον χώρο σας προσθέστε έναν καθρέπτη σε ένα τοίχο, δίπλα ή απέναντι από την πόρτα σας. Οι καθρέφτες τοίχου είναι μια εξαιρετική προσθήκη καθώς πέρα από την επιμέλεια του look, μεγαλώνουν πολύ τον χώρο του σπιτιού.

Προσπαθήστε τα χρώματα στα υφάσματα που θα επιλέξετε για το σπίτι σας όπως οι κουρτίνες, τα ριχτάρια, οι πετσέτες ακόμη και τα χαλιά να είναι σε ουδέτερα χρώματα χωρίς πολλά σχέδια ώστε να μείνετε όσο πιο κοντά μπορείτε στη minimalδιακόσμηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos