Πέφτουν οι υπογραφές για το «Ελ. Βενιζέλος» – Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

01 Ιουνίου 2023 12:50

Τη συμφωνία για την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ) στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σφραγίζουν οι μέτοχοι της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί ΜοU μεταξύ των μετόχων του ΔΑΑ, βάσει της οποίας θα διατεθεί συνολικά ποσοστό 30% του «Ελ Βενιζέλος».

Ουσιαστικά, οριστικοποιείται η αρχική συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με τους μεγαλύτερους μετόχους και διαχειριστές του αεροδρομίου, τις AviAlliance GmbH και AviAlliance Capital GmbH που ελέγχονται από το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments καθώς και με τους υπόλοιπους μετόχους, την οικογένεια Κοπελούζου (5%), ενώ ποσοστό 30% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ και 25% από το Υπερταμείο, το οποίο και θα διατηρήσει το ποσοστό του και μετά το ΙΡΟ.

Στο πλαίσιο αυτό θα διευθετηθούν τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης του ΔΑΑ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η είσοδος στο ΧΑ, ενώ θα πρέπει να τροποποιηθεί και η σύμβαση παραχώρησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos