Προστατέψτε το περιβάλλον με αυτούς τους τρόπους

03 Ιουνίου 2023 21:18

Ο πλανήτης είναι ο τόπος που μας φιλοξενεί και ακόμη και αν η πορεία μας σε αυτόν είναι αναλώσιμη, οφείλουμε να τον προφυλάσσουμε με τις κατάλληλες ενέργειες.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση ή να καταβάλουμε περισσότερη προσπάθεια από όση μπορούμε, αρκεί ένα μικρό βήμα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Βρείτε παρακάτω ορισμένους απλούς τρόπους για να προστατεύσετε το περιβάλλον και συμβάλετε στην διαφύλαξη των φυσικών πόρων του πλανήτη.

ü  Κάντε ανακύκλωση

Τα πλαστικά μπουκάλια, οι κούτες ή τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού που χρησιμοποιείτε μπορούν να μην καταλήξουν στον κάδο απορριμμάτων, αλλά να επαναχρησιμοποιηθούν αφού υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, αρκεί να κάνετε ανακύκλωση. Σίγουρα δίπλα στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς σας υπάρχει ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης, επομένως δεν χρειάζεται καν να καταβάλλετε κόπο για να ψάξετε να βρείτε έναν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε έναν ξεχωριστό κάδο στο σπίτι σας ώστε να διαχωρίζετε τα σκουπίδια από τα προϊόντα για ανακύκλωση.

ü  Πείτε αντίο στο αυτοκίνητό σας

Η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις σας εκπέμπει σημαντικό ποσοστό του καυσαερίου στην ατμόσφαιρα. Αντί λοιπόν να παίρνετε το αυτοκίνητό σας για να πάτε στην δουλειά σας ή να πραγματοποιήσετε κάποια έξοδο με τους αγαπημένους σας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το ποδήλατό σας ή να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ü  Αγοράστε eco friendly ρούχα

Τα ρούχα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των μηνιαίων ή ετήσιων αγορών σας. Για αυτό το λόγο, θα ήταν καλό να αγοράζετε ecofriendlyρούχα, κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το βαμβάκι ή το veganleather. Στην αγορά θα βρείτε υπέροχα βαμβακερά φορέματα, μπλούζες από βισκόζη ή vegan παντελόνια, ώστενα επιλέξετε εκείνα που σας αρέσουν. Θυμηθείτε ότι εκτός από βιώσιμα ρούχα μπορείτε να αγοράσετε ρούχα secondhand ή να ανακυκλώσετε τα δικά σας ρούχα, ώστε να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

ü  Φυτέψτε δέντρα

Για εσάς που έχετε κήπο, ένας υπέροχος τρόπος για να βάλετε το λιθαράκι σας στον αγώνα προστασίας του περιβάλλοντος είναι να φυτέψετε ένα δέντρο. Αν πάλι δεν ανήκετε στους τυχερούς που αναφέραμε πριν, μπορείτε να στηρίξετε το περιβάλλον χρηματοδοτώντας κάποιον οργανισμό δενδροφύτευσης, όπως η OneTreePlanted, που για κάθε δολάριο φυτεύει 1 δένδρο σε 3 από τις 5 ηπείρους.

ü  Ενημερωθείτε σχετικά

Η γνώση είναι δύναμη και αυτό πρέπει να το θυμάστε αν θέλετε να κάνετε τις σωστές ενέργειες για να προστατεύσετε το περιβάλλον. Εκτός από τους παραπάνω τρόπους, υπάρχουν δεκάδες άλλοι προκειμένου να μειώσετε το αποτύπωμά σας από αυτό τον πλανήτη, για αυτό οφείλετε να αναζητάτε συνεχώς νέους και ήδη υπάρχοντες τρόπους για να το καταφέρετε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos